Agenda zaalhockeycompetitie (zondag 5 december 2021 t/m 20 februari 2022)

25 oktober 2021 - Start zaaltrainingen topteams

10 november 2021- Publicatie trainingsschema door STK (Phoenix)

15 – 25 november 2021- Publicatie definitieve wedstrijdschema (KNHB)

23 november 19:30–21:00 uur online - Informatieavond voor ouderbegeleidersA, B, C en D -teams 3, 4 en/of 5

24 november 20:45–21:45 uur online- Informatieavond voor ouderbegeleidersE8 en E6 -teams

December 2021 – definitieve datum ontvangen de ouderbegeleiders F3-jeugd

28 november 2021 09:00-19:00 uur Warming-up training dag Sportdome in Bunnik

04 december 2021 09:00-14:00 uur Warming-up training dag Sportdome in Bunnik

5 december 2021 - Start zaalcompetitie

20 februari 2022 - Eind zaalcompetitie

Let op de KNHB heeft een meldingsplicht ‘spelen bij andere vereniging’ bij:[email protected]

CENTRALE AFGELASTINGEN: zie KNHB

Alle A-, B-, C- , D-, E8 en E6-teams en vanaf dit seizoen ook de F3. NB Bij de 1e- en 2e-lijnsteams in de A, B, C en D, wordt ook een zogenaamd mixteam gemaakt. Zo heb je dan bijv. een B1-, B2- en B12-zaalteam).

Elk team speelt 5 of 6 keer twee wedstrijden in de periode van 9 december t/m 18 februari 2018 (niet in de kerstvakantie). De wedstrijden worden op zaterdag (tussen 9.00 - 21.00) of zondag (tussen 9.00 - 19.00) gepland; zelden is het nodig dat op beide dagen wordt gespeeld.

Elk team traint ongeveer 1 uur per week. We trainen dit zaalseizoen in de gymzaal van het de Breul en verder in de sporthallen De Koppeling, de Tol, de Lindenhof (Odijk) en de Sportdome in Bunnik. We spelen overal onder voorwaarde dat we de zalen en kleedkamers schoon en netjes achterlaten. Spelers, trainers en ouderbegeleiders maken gezamenlijk afspraken over het opruimen en controleren.
Het trainingsschema staat onder nieuwsberichten in de app.

De A, B en C-jeugd wordt zowel op zaterdag als op zondag ingepland.

Bij D- jeugd wordt ernaar gestreefd zoveel mogelijk wedstrijden op de zondag (waar mogelijk in de ochtend) te plannen. Dit in verband met de vele open dagen van  middelbare scholen op de zaterdagen.

De E6/E8-jeugd zal in beginsel op de zaterdag hun wedstrijden spelen. Indien er in  een regio onvoldoende halcapaciteit beschikbaar is op de zaterdag zal er uitgeweken  worden naar de zondagochtend.

F3-teams: in december worden er geen wedstrijden gespeeld. In januari/begin  februari worden er op 4 nader te bepalen ochtenden op centrale locaties in de regio  Utrecht wedstrijden gespeeld.

De wedstrijden worden door de KNHB ingepland; clubs hebben geen enkele invloed op de planning van de wedstrijden. Het schema begin november zichtbaar in de Phoenix-app, de ‘standenmotor zaal’ van de KNHB en in de hockey.nl-app.

Elk team speelt per keer twee wedstrijden in blokken van 3 x 40 minuten. De wedstrijdduur is 30 minuten, de wisseltijd 10 minuten. Er is geen rust tijdens de wedstrijden. Uitzondering vormen de teams in de topklasse: zij spelen 2x20 minuten met 5 minuten rust.

Bij zaalhockey zijn de regels behoorlijk anders dan bij veldhockey. Zo mag er niet hoog gespeeld worden, mag er niet geslagen of geflatst worden en staan er minder spelers in het veld (zes waarvan een keeper). Aan een wedstrijd mogen maximaal twaalf spelers deelnemen.
Een zaalhockeystick en schone indoor sportschoenen zijn verplicht. Beheerders van sporthallen en zaalleiders controleren hier streng op. Zwarte zolen die strepen kunnen maken mogen niet. Keepersriempjes met afgeplakte metalen gespen mogen ook niet. Zaalhockeyballen en keeperriempjes met zachte gespen worden uitgedeeld aan elk team.

Onze A- en B-junioren worden allemaal minimaal één keer ingedeeld voor het fluiten van een thuisblok van een ander team. Moet je fluiten, bereid je dan goed voor door de KNHB-instructies voor scheidsrechters in de zaal te lezen. Als je bij slecht weer mee wilt rijden met het team waarbij je gaat fluiten: neem dan zelf contact op met de ouderbegeleider van dat team.

Bij thuiswedstrijden wil Phoenix alles goed regelen en staat gastvrijheid voorop. Het team dat zaalleiding heeft, regelt zelf minimaal twee zaalleiders (verplicht gesteld door de KNHB). De twee ouders die tijdens het thuisblok van 3 wedstrijden de zaalleiding op zich nemen hebben de volgende taken; klaarzetten wedstrijdtafel, balken laten klaar leggen door eerste team, gasten en scheidsrechters verwelkomen en de wedstrijdtijd bewaken (begeleiden afronden DWF).
De ouderbegeleider van ieder team regelt voor de twee thuisblokken minimaal twee zaalleiders (DIT JAAR HOEVEN DEZE NIET TE WORDEN OPGEGEVEN).

De informatie avonden vinden online plaats.

In een Excelsheet van de KNHB zijn alle adressen van de sporthallen in onze regio vermeld. Deze kun je het beste vlak van te voren raadplegen omdat er bij omleidingen aanpassingen worden gedaan.

Schademeldingsformulier – te gebruiken door zaalleiding en beheerder bij schade.